duminică, 30 ianuarie 2011

CIORBA DE FASOLE




Dedic aceasta reteta amicei mele Diana, cu mesajul: sa fii o luptatoare, sa crezi in Dumnezeu si cu ajutorul Lui sigur ai sa rezolvi toate problemele.


INGREDIENTE:      2 cani de fasole
                            1 ceapa
                            1 cartof
                            1pastranac                                               
                            2 linguri de ulei
                            2-3 linguri de bulion
                            sare dupa gust

MOD DE PREPARARE: se spala boabele de fasole ( de preferabil in 2-3 ape ), apoi se pune pe focul mic un clocot. Dupa ce a dat in fiert, se scurge apa, se adauga o ceapa taiata in cubulete, apoi se lasa sa fiarba, pe parcurs se adauga : cartoful taiat in doua apoi in patru, pastranacul taiat cubulete,2 linguri de ulei, cele 2-3 linguri de bulion,  si sarea dupa gust. Se fierbe aproximativ 1h (60 min), dar in general depinde de fasole daca este veche sau noua, cu cat este mai noua cu atat fierbe mai repede.
UN MIC TRUC : fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa calda timp de 35-40 min, preferabil 1h.

POFTA BUNA!!!

Un comentariu:

  1. Multumesc frumos pentru minunatele cuvinte adresate si pentru incurajari! ;)
    Iar reteta e....delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere