INGREDIENTE:
- 1 kg faina
- 4 oua ( preferabil de tara ) - atentie se folosesc numai galbenusurile
- 75 g drojdie de bere - 3 cubulete la 25 de grame
- 125 g zahar
- 300 ml lapte
- 100 g margarina sau ulei de masline la alegere
- esenta de rom
- coaja de portocala
- 500 g branza de vaca
- 4 oua
- 200 g zahar
- esenta de rom
- stafide
- coaja de portocala
MOD DE PREPARARE : se pun cuburile de drojdie in apa calda cu putin zahar. Se bat galbenusurile cu putina sare. Se incalzeste laptelesi se dizolva zaharul in el.
Se face o gaura la mijloc in faina,se pun toate drojdia,laptele si se framanta in timp,in functie de cat e necesar,se pune untul sau uleiul se framanta pana se dezlipeste coca de pe maini, se lasa la crescut 20-30 min. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie patrate, dupa care se pune in mjlocul fiecarui patrat o lingura de umplutura. Se aduna colturiel la mijloc, astfel incat sa nu iasa branza, se unge cu oua, se lasasa mai creasca 5 min in tava apoi se introduce la cuptor.
POFTA BUNA!!!