marți, 28 decembrie 2010

Poale-n brau


 INGREDIENTE:
  • 1 kg faina 
  • 4 oua ( preferabil de tara ) - atentie se folosesc numai galbenusurile 
  • 75 g drojdie de bere - 3 cubulete la 25 de grame 
  • 125 g zahar 
  • 300 ml lapte 
  • 100 g margarina sau ulei de masline la alegere 
  • esenta de rom 
  • coaja de portocala
Pentru umplutura : aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g branza de vaca 
  • 4 oua 
  • 200 g zahar 
  • esenta de rom 
  • stafide 
  • coaja de portocala

MOD DE PREPARARE :  se pun cuburile de drojdie in apa calda cu putin zahar. Se bat galbenusurile cu putina sare. Se incalzeste laptelesi se dizolva zaharul in el.
Se face o gaura la mijloc in faina,se pun toate drojdia,laptele si se framanta in timp,in functie de cat e necesar,se pune untul sau uleiul se framanta pana se dezlipeste coca de pe maini,  se lasa la crescut 20-30 min. Se intinde o foaie de 1 cm grosime,  se taie patrate, dupa care se pune in mjlocul fiecarui patrat o lingura de umplutura. Se aduna colturiel la mijloc, astfel incat sa nu iasa branza, se unge cu oua, se lasasa mai creasca 5 min in tava apoi se introduce la cuptor.

POFTA BUNA!!!